Las visites son de baldre y entamaron el martes 1 de xunetu a les 16.45 hores, tolos martes y vienres hasta'l 5 de setiembre. Duren una hora y media y primero hai qu'apuntase, porque lhai 18 places pa cada visita, teniendo en cuenta que son visites a un centru de trabayu en plena faena.
Esta reserva puede facese diendo a la Oficina Turismu d'Avilés (plaza de Santiago López, edificiu de l'Antigua Pescadería), n'horariu de 10 a 19 hores, de llunes a domingu. Tamién se puede acutar una plaza llamando al teléfonu 985 54 43 25 o mandando un corréu electrónicu a turismo@aviles.es.
- Feches nes que se quier facer la visita, pa comprobar si hai disponibilidá, porque hai díes que yá tán completos.
- Númberu de persones que quieren apuntase (grupos como muncho de 18 persones).
- Nome y apellíos de toles persones que quieren dir.
- Neños y neñes y los años que tienen, si ye que van.
- D'ónde se vien..
- Un teléfonu de contautu (que funcione, pa reconfirmar la visita'l día enantes).
Magar que la visita entame a les 16:45 h., ye necesario presentase nes instalaciones de la "Nueva Rula d'Avilés" (Avda. Conde de Guadalhorce, s/n) 10 minutos enantes.
L'actividá va guiala personal espertu de la Rula. Dando un paséu peles instalaciones, podrá conopcese'l procesu y percorríu del pescáu dende uqe llega al cai hasta que sal pa comelu, amás tamiéns e va poder ver cómo se fai la puya'l pescáu. Dende 2010 cuando entamen estes visites más de 11.000 persones tuvieron esta esperiencia que sólo quedó cortada una vegada pola mor de la pandemia de la COVID 19.
VERANU/BONITU
Verano/Bonito céntrase nun productu de la más alta calidá, pescáu de forma sostenible y xuníu dafechu a la imaxen d'Avilés y a la de La Rula: el bonitu del norte. Esta promoción fadráse nos meses de xunetu y agostu y tamién una parte de setiembre en dellos chigres y restaurantes que se xunieron a esta promoción, lo mesmo los que tán, como los que dientro d'Hostelería-UCAYC.
Los restaurantes que participen nello tienen un cartel col sellu la Rula y Alimentos del Paraíso, nel que ta puesta la receta cola que participa y que se ta espardiendo peles redes sociales y les plataformes web. A quien-y pete puede xubir un retratu a Instagram d'un platu de bonitu y del restaurante/sitiu ondese ta El El tastiando y disfrutando con toles formes diferentes y recetes qu'hai pa facer, usando #veranobonito25.
El retratu con más "prestame" ganará un cheque regalu de 100 euros pa comprar nel comerciu de casa y el segundu retratu más valoráu tendrá como premiu una cena pa dos persones nun de los restaurantes que participen. Los premios d'esta campaña van entragase en setiembre, coincidiendo col final de la costea del bonitu, actu qu'entama la hostelería llariega coles últimes ufiertes d'esti productu rei del branu y de la nuestra rula y que tendrá como escenariu principal el barriu marineru de Sabugo. El final de la costera de bonitu sedrá un pieslle d¡oru pa un branu larráu d'actividaes de xuegu y gastronómiques qu'entamaron en xunu col Famous Wine Festival, siguiendo con Gastronáutica, Sabores de Plaza en Plaza, Festival de la Cerveza, Selmana de la Tapa, amás d'otros eventos, ente los que Veranu/Bonitu tien un espaciu de reconocencia mui especial pa la nuestra tradición pesquera, los llabores mariñanes y la calidá de los fogones de la restauración llariega.
- Conoce Avilés